Un dels factors que més ens influencia als viticultors és la pluviometria i aquesta va estar per sota de la mitjana dels últims 30 anys, un total de 489,3mm, (La mitjana és de 671mm). Però el més destacable és que aquesta es va repartir en 5 episodis on la pluja va deixar uns 50 mm aprox per dia. Aquest apartat te varis efectius negatius i algun de positiu com s’ha donat aquest any.

La brotació va ser correcte amb les garnatxes avançant-se com a la resta com és el normal. La primavera del 2021 es pot considerar seca amb l’aspecte positiu que comporta; Menys o nul atac de fongs amics de la humitat com l’oïdi i el míldiu. El problema va ser que vàrem arribar a principis d’estiu amb una planta cansada i una carga de raïm mitjana. L’estiu anava avançant i el gra no es volia inflar, algunes fulles mostraven símptomes de debilitat. Les plantes joves necessitaven de reg extern per sobreviure a la sequera.

La gran sorpresa va venir el 4 d’agost quant ningú s’ho esperava. 45 litres en un sol dia! Èxtasi per el camp i les plantes en el moment que més ho necessitaven. El raïm es va inflar, la planta es va revitalitzar, la fulla va tornar a treballar de nou. Va ser l’empenta perfecta per arribar a veremes en les millors condicions.

La verema perfecte és la que pots escollir la data perfecte per recollir, sense pressions meteorològiques, així va ser. El resultat ha estat un raïm sa i molt madur que ens ha permès unes maceracions llargues aportant al vi uns tanins molt presents però suaus, una carga de fruita madura que aporta melositat als vins acompanyada d’una sensació de dolçor que només s’aconsegueix amb una recol·lecció en el precís moment. Una gran anyada amb uns vins de molta complexitat, amb bona capacitat d’envelliment però amb una fruita intensa que els permet gaudir des del primer moment. Celebrem-ho!

El 2020 no vàrem elaborar el Propòsit blanc a causa de la disminució de producció degut al míldiu. Volem el raïm de màxima qualitat i maduració per el nostre blanc preferit. L’anyada 2019 se’ns havia esgotat feia mesos i el clients ens demanaven més vi. No podíem esperar i aquest any si!

La garnatxa blanca va entrar amb 13 graus i amb un estat sanitari perfecte i la malvasia com sempre es va fer esperar. El vàrem macerar amb les pells durant 48 hores per extreure el màxim possible de les pells, la fermentació va ser l’adequada durant 10 dies i llavors amb una part de lies la garnatxa va estar 1 mes en criança de roure francès de segon any.

En aquest vi i busquem complexitat, volum, potència refinada, llargada i elegància, ho hem aconseguit.

L’hem embotellat el mes de desembre i tot que te un potencial que explotarà en un 6 mesos creiem que està perfectament apte per beure!

Salut i vi!