Botiga

VELLA LOLA NEGRE 2020 Magnum 1,5L

13,00

“Atrevit, amable i equilibrat. Garnatxa, varietat empordanesa per excel·lèn- cia. Carinyena i Sirà, li aporten una estructura ferma”

Varietats: Garnatxa, carinyena i sirà Color: intens, capa alta, roig potent.

Vinificació: les 3 varietats vinificades per separat. Derrapat i prefermen- tació en fred de 2 dies a baixa temperatura. Maceració / fermentació du- rant 10 dies en inox.

Formats: 0,75L i 1,5L.

Grau alcohòlic (% Vol.): 14,50 Acidesa Total [g / l Tartàric]: 5,49 PH: 3,51
Sulfurós Total SO2T [mg / l]: 52

Categoria: Etiqueta:

2019, una gran anyada al Baix Empordà

Quant sembla que totes les notícies climàtiques són catastròfiques una suma de factors ambientals converteixen el pessimisme en alegria.

La tardor del 2018 es va presentar amb fortes precipitacions que van acumular gairebé 200 litres /m2 , els ceps tot aquesta època estan en agoste- jament i l’aportació d’aigua és imprescindible per una bona provisió de sucres. La terra va poder acumular fortes reserves d’aigua que seran molt positives per el 2019.

La “llesca” ( malaltia de la fusta) havia afectat molt els camps a causa del fort vigor i vàrem dedicar l’hivern a replantar faltes i intentar reconduir les plantes afectades.

La brotada es va presentar en les dates que li pertoquen , mitjans de març i la primavera va resultar relativament seca. Al igual que l’estiu. Aquesta falta de precipitacions va permetre que les vinyes estiguessin molt sanes que acompanyat amb un constant vent que entrava de garbí i llevant provocaven una humitat ambiental relativament mitja que nos les deixaven secar al 100%, les vinyes ho agraïen.

La suma de tots aquest factors van propiciar una carga elevada de raïm i amb un estat sanitari perfecte. El setembre continuava sec , les primeres pluges de tardor van arribar a finals d’octubre. Aquest punt va ser clau per a portar al límit la maduració del raïm, podent escollir la data perfecte per a la recol·lecció sense pressions meteorològiques.

El resultat ha estat un raïm sa i molt madur que ens ha permès unes maceracions llargues aportant al vi uns tanins molt presents però suaus, una carga de fruita madura que aporta melositat als vins acompanyada d’una sensació de dolçor que només s’aconsegueix amb una recolecció en el precís moment. Una gran anyada amb uns vins de molta complexitat, amb bona capacitat d’envelliment però amb una fruita intensa que els permet gaudir des del primer moment. Celebrem-ho!