Botiga

PROPÒSIT NEGRE 2019 Magnum 1,5L

19,00

 

“Elegant, tranquil, llarg i complexe. Vinificat amb garnatxa negre, sirà, carinyena i cabernet sauvignon. Les 3 envellides per separat en bota de roure francès Allier. Un vi madur per beure amb calma””

Producció: 2.532 ampolles.

Vinificació: les 3 varietats vinificades per separat. Derrapat i prefermentació en fred de 2 dies a baixa temperatura. Maceració / fermentació durant 10 dies en inox.

Formats: 0,75L i 1,5L.

Les 3 varietats envellides en bota de roure francés Allier entre 8 i 12 mesos.

Grau alcohòlic (% Vol.): 13,40
Acidesa Total [g / l Tartàric]: 5,18
PH: 3,54
Sulfurós Total SO2T [mg / l]: 40

 

Categoria: Etiqueta:

2019, una gran anyada al Baix Empordà.

Els últims anys auguraven una tendència de sequeres prolongades amb forts ruixats molt esporàdics que tot i aportar aigua a la terra l’escorrentia no permet beneficiar-se’n si els camps no estan ben drenats.

La tardor del 2018 es va presentar amb fortes precipitacions que van acumular gairebé 200 l/m², els ceps tota aquesta època estan en agostejament i l’aportació d’aigua és  imprescindible per una bona provisió de sucres. La terra va poder acumular fortes reserves d’aigua que seran molt positives pel 2019.

La “llesca” (malaltia de la fusta) havia afectat molt els camps a causa del fort vigor i vàrem dedicar l’hivern a replantar faltes i intentar reconduir les plantes afectades.

La brotada es va presentar en les dates que li pertoquen, mitjans de març i la primavera va resultar relativament seca. Igual que l’estiu. Aquesta falta de precipitacions va permetre que les vinyes estiguessin molt sanes que acompanyat amb un constant vent que entrava de garbí i llevant provocaven una humitat ambiental relativament mitja que no les deixaven secar al 100%, les vinyes ho agraïen.

La suma de tots aquests factors van propiciar una càrrega elevada de raïm i amb un estat sanitari perfecte. El setembre continuava sec, les primeres pluges de tardor van arribar a finals d’octubre. Aquest punt va ser clau per a portar al límit la maduració del raïm, podent escollir la data perfecta per a la recol·lecció sense pressions meteorològiques.

El resultat ha estat un raïm sa i molt madur que ens ha permès unes maceracions llargues aportant al vi uns tanins molt presents, però suaus, una càrrega de fruita madura que aporta melositat als vins acompanyada d’una sensació de dolçor que només s’aconsegueix amb una recol·lecció en el precís moment. Una gran anyada amb uns vins de molta complexitat, amb bona capacitat d’envelliment, però amb una fruita intensa que els permet gaudir des del primer moment. Celebrem-ho!