Botiga

FINQUES INCANSABLES Monastrell 2020

12,00

“100% monastrell sorprenent per la seva concentració i sedositat a part iguals”

Producció: 2.415 ampolles. 

Vinificació: Monastrell 100% procedent de vinya de poca producció. Selecció de raïm a la vinya. Derrapat i prefermentació en fred de 2 dies a baixa temperatura. Maceració curta / fermentació durant 8 dies en inox per no buscar excessiva concentració.

El 60% del vi descansa 14 mesos en bota de roure allier i la resta del vi.

Grau alcohòlic (% Vol.): 13,40

Acidesa Total [g / l Tartàric]: 5,43

PH: 3,54

Sulfurós Total SO2T [mg / l]: 34 

Categoria: Etiqueta:

2020, Sense comentaris

El més difícil per aquest any és probablement trobar-hi aspectes positius. No només ha estat dolent a nivell de salut i econòmic sinó que les vinyes per motius climàtics també han patit molt.

Sortíem del temps de poda i ens trobàvem amb el primer xoc de l’any, el temporal Glòria que ens deixava 120 litres per l/m2 a Calonge, en aquest sentit era beneficiós, ja que per la vinya i l’olivera no va causar danys físics i creava una gran reserva d’aigua en els camps tot i que bona part d’aquesta aigua es va perdre per l’escorrentia a causa de la intensitat i duració en què va caure. La brotació era l’adequada, a mitjans de març. La primavera començava plujosa i les previsions eren bones, ja que els brots creixien amb molt vigor i els quallats tenien un percentatge elevadíssim gràcies a l’abundant aigua.

El problema arriba a finals de maig i durant tot el mes de juny, un seguit de pluges intenses, intermitents i entremesclades amb dies de sol i altes temperatures creaven l’escenari perfecte per la proliferació del fong míldiu. Els tractaments tant en ecològic com sistèmic eren insuficients si no anaven acompanyats d’una correcta esporga de la vinya i durant dies no es podia entrar amb el tractor a causa del fang acumulat.

A partir del juliol va arribar la calma, però el mal ja estava fet, el míldiu resseca la fulla i el raïm. En varietats sensibles com la garnatxa i l’ull de llebre les pèrdues eren d’un 20%
aproximat i estem per sobre de la mitjana del sector.

En l'àmbit qualitatiu no es veu tan afectat, ja que el raïm un cop sec no genera ni treu propietats al most. El resultat han estat vins amb una càrrega de fruita molt interessant, unes acideses presents, ja que la maduració va ser progressiva i uns tanins madurs que aporten una estructura sedosa als vins. Salut!