Botiga

FINQUES INCANSABLES Monastrell 2018 Magnum 1,5L

24,00

vino-uva-vinos-denominación-empordà

“100% monastrell sorprenent per la seva concentració i sedositat a part iguals”

Producció: 2.415 ampolles. 

Vinificació: Monastrell 100% procedent de vinya de poca producció. Selecció de raïm a la vinya. Derrapat i prefermentació en fred de 2 dies a baixa temperatura. Maceració curta / fermentació durant 8 dies en inox per no buscar excessiva concentració.

El 60% del vi descansa 14 mesos en bota de roure allier i la resta del vi.

Grau alcohòlic (% Vol.): 13,40

Acidesa Total [g / l Tartàric]: 5,43

PH: 3,54

Sulfurós Total SO2T [mg / l]: 34 

Esgotat

Categoria: Etiqueta:

Anyada 2018, un any difícil

Veníem de 2 anys amb una sequera important i un avançament d’estats fenològics que preveien un canvi de paradigma ( canvi climàtic?) en el cultiu de la vid. L’hivern va començar amb temperatures suaus i poques precipitacions però el febrer va avançar el que seria un any molt plujós i vàrem ser molts els que ens vàrem entusiasmar. La brotació a principis de març es posava a lloc de nou. La primavera va doblar les precipitacions del 2017 i l’observació, seguiment i tractament pels fongs havia de ser rigorosa i constant, doblant la feina d’anteriors anys. El quallat va ser correcte però les primeres taques de míldiu entraven i començava la preocupació. A partir del maig a Calonge entra més llevant que tramuntana i provoca més humitat en l’ambient dificultant més el control dels fongs.

Vàrem arribar a l’estiu amb bon vigor a la planta però ja havíem perdut una part de fruit pel camí sobretot en les varietats més sensibles com la garnatxa, ull de llebre i carinyena. El setembre degut a les pluges feia difícil trobar el punt exacte de maduració per a veremar i les maduracions fenòliques s’endarrerien. Les més tardanes com el monestrell o el cabernet van entrar a principis d’octubre. El resultat de l’any ha estat una baixades de producció d’un 16% aproximadament en les varietats garnatxa blanca i negre. Per ponderar aquesta situació hem fet una rigorosa selecció de raïms tant al camp com al celler que ens donarà uns vins concentrats, amb uns tanins ben posats i amb bona capacitat d’envelliment.