Botiga

PROPÒSIT NEGRE 2019

9,50

 

 

““Elegant, tranquil, llarg i complexe. Vinificat amb garnatxa negre, sirà, cari- nyena i cabernet sauvignon. Les 3 envellides per separat en bota de roure francès Allier. Un vi madur per beure amb calma””

Color: intens, capa alta, roig potent.

Nas: amb entrada tímida que agafa força en segons. Amb notes de fruita negre vainilla, xocolata negre, clau.

Boca: Elegant i fi, estructurat, rodó i complexe.

Producció: 2.532 ampolles.

Vinificació: les 2 varietats vinificades per separat. Derrapat i prefermentació en fred de 2 dies a baixa temperatura. Maceració / fermentació durant 10 diesen inox.6 mesos de criança en roure francés.

Grau alcohòlic (% Vol.): 13,40
Acidesa Total [g / l Tartàric]: 5,18
PH: 3,54
Sulfurós Total SO2T [mg / l]: 40

Categoria: Etiqueta:

2019, una anyada rodona

Quant sembla que totes les notícies climàtiques són catastròfiques una suma de factors ambientals converteixen el pessimisme en alegria.
La tardor del 2018 es va presentar amb fortes precipitacions que van acumular gairebé 200 litres /m2 , els ceps tot aquesta època estan en agostejament i l’aportació d’aigua és imprescindible per una bona provisió de sucres. La terra va poder acumular fortes reserves d’aigua que seran molt
positives per el 2019.
La “llesca” (malaltia de la fusta) havia afectat molt els camps a causa del fort vigor i vàrem dedicar l’hivern a replantar faltes i intentar reconduir les
plantes afectades.
La brotada es va presentar en les dates que li pertoquen , mitjans de març i la primavera va resultar relativament seca. Al igual que l’estiu. Aquesta
falta de precipitacions va permetre que les vinyes estiguessin molt sanes que acompanyat amb un constant vent que entrava de garbí i llevant
provocaven una humitat ambiental relativament mitja que nos les deixaven secar al 100%, les vinyes ho agraïen.
La suma de tots aquest factors van propiciar una carga elevada de raïm i amb un estat sanitari perfecte. El setembre continuava sec , les primeres
pluges de tardor van arribar a finals d’octubre. Aquest punt va ser clau per a portar al límit la maduració del raïm, podent escollir la data perfecte
per a la recol·lecció sense pressions meteorològiques.
El resultat ha estat un raïm sa i molt madur que ens ha permès unes maceracions llargues aportant al vi uns tanins molt presents però suaus, una
carga de fruita madura que aporta melositat als vins acompanyada d’una sensació de dolçor que només s’aconsegueix amb una recolecció en el
precís moment. Una gran anyada amb uns vins de molta complexitat, amb bona capacitat d’envelliment però amb una fruita intensa que els permet
gaudir des del primer moment. Celebrem-ho!