Botiga

PROPÒSIT BLANC 2021

9,50

 

 

“Garnatxa blanca i malvasia. Hem buscat un vi elegant que amb un petit pas de 2 mesos de criança en roure francès li aporta la complexitat que busquem en un vi gastronòmic.”

Color: verd potent i viu degut a la no clarificació ni filtració.

Nas: de gran complexitat, especiats, flors i fruites blanques.

Boca: amb una acidesa molt viva però ben integrada, voluminós i llarg, amb un record especial i molt agradable.

Producció: 1.423 ampolles.

Vinificació: Selecció de raïm a la vinya. Derrapat i maceració de 24 hores. Fermentació en fred durant 12 dies. 3 mesos amb les seves lies amb re- mogut sense clarificar, filtrar, ni estabilitzar. 450 litres Han passat 2 mesos en criança de roure francès.

Alcohol content (% Vol.): 12.90
Total acidity [g / l Tartaric]: 5.49
PH: 3.51
Total sulfur SO2T [mg / l]: 52

Categoria: Etiqueta:

2021, una gran anyada al Baix Empordà

Un dels factors que més ens influencia als viticultors és la pluviometria i aquesta va estar per sota de la mitjana dels últims 30 anys, un total de
489,3mm, (La mitjana és de 671mm). Però el més destacable és que aquesta es va repartir en 5 episodis on la pluja va deixar uns 50 mm aprox per
dia. Aquest apartat te varis efectius negatius i algun de positiu com s’ha donat aquest any.
La brotació va ser correcte amb les garnatxes avançant-se com a la resta com és el normal. La primavera del 2021 es pot considerar seca amb
l’aspecte positiu que comporta; Menys o nul atac de fongs amics de la humitat com l’oïdi i el míldiu. El problema va ser que vàrem arribar a principis
d’estiu amb una planta cansada i una carga de raïm mitjana. L’estiu anava avançant i el gra no es volia inflar, algunes fulles mostraven símptomes
de debilitat. Les plantes joves necessitaven de reg extern per sobreviure a la sequera.
La gran sorpresa va venir el 4 d’agost quant ningú s’ho esperava. 45 litres en un sol dia! Èxtasi per el camp i les plantes en el moment que més ho
necessitaven. El raïm es va inflar, la planta es va revitalitzar, la fulla va tornar a treballar de nou. Va ser l’empenta perfecta per arribar a veremes en
les millors condicions.
La verema perfecte és la que pots escollir la data perfecte per recollir, sense pressions meteorològiques, així va ser. El resultat ha estat un raïm sa
i molt madur que ens ha permès unes maceracions llargues aportant al vi uns tanins molt presents però suaus, una carga de fruita madura que
aporta melositat als vins acompanyada d’una sensació de dolçor que només s’aconsegueix amb una recol·lecció en el precís moment. Una gran
anyada amb uns vins de molta complexitat, amb bona capacitat d’envelliment però amb una fruita intensa que els permet gaudir des del primer
moment. Celebrem-ho!