Botiga

PROPÒSIT BLANC 2021

9,50

 

 

“Garnatxa blanca i malvasia. Hem buscat un vi elegant que amb un petit pas de 2 mesos de criança en roure francès li aporta la complexitat que busquem en un vi gastronòmic.”

Producció: 1.423 ampolles.

Vinificació: Selecció de raïm a la vinya. Derrapat i maceració de 24 hores. Fermentació en fred durant 12 dies. 3 mesos amb les seves lies amb re- mogut sense clarificar, filtrar, ni estabilitzar. 450 litres Han passat 2 mesos en criança de roure francès.

Alcohol content (% Vol.): 12.90
Total acidity [g / l Tartaric]: 5.49
PH: 3.51
Total sulfur SO2T [mg / l]: 52

Categoria: Etiqueta:

2019, una gran anyada al Baix Empordà

Quant sembla que totes les notícies climàtiques són catastròfiques una suma de factors ambientals converteixen el pessimisme en alegria.
Els últims anys auguraven una tendència de sequeres prolongades amb forts ruixats molts esporàdics que tot i aportar aigua a la terra l’escorrentia no permet beneficiar-se’n si els camps no estan ben drenats.
La tardor del 2018 es va presentar amb fortes precipitacions que van acumular gairebé 200 litres /m2 , els ceps tot aquesta època estan en agostejament i és imprescindible per una bona provisió de sucres. La terra va poder acumular fortes reserves d’aigua que seran molt positives per el 2019.
La “llesca” ( malaltia de la fusta) havia afectat molt els camps a causa del fort vigor i vàrem dedicar l’hivern a replantar faltes i intentar reconduir les plantes afectades.
La brotada es va presentar en les dates que li pertoquen , mitjans de març i la primavera va resultar relativament seca. Al igual que l’estiu. Aquesta falta d’humitat va permetre que les vinyes estiguessin molt sanes que acompanyat amb un constant vent que entrava de garbí i llevant provocaven una humitat ambiental relativament mitja, les vinyes ho agraïen.
La suma de tots aquest factors van propiciar una carga elevada de raïm i amb un estat sanitari perfecte. El setembre continuava sec , les primeres pluges de tardor van arribar a finals d’octubre. Aquest punt va ser clau per a portar al límit la maduració del raïm, podent escollir la data perfecte per a la recol·lecció sense pressions meteorològiques.
El resultat ha estat un raïm sa i molt madur que ens ha permès unes maceracions llargues aportant al vi uns tanins molt presents però suaus, una carga de fruita madura que aporta melositat als vins. Una gran anyada amb uns vins de molta complexitat, amb bona capacitat d’envelliment però amb una fruita intensa que els permet gaudir des del primer moment. Celebrem-ho!